Privacyverklaring en algemene voorwaarden

 

ALGEMENE VOORWAARDEN
Boek jij een shoot bij mij? Dan zijn voor, tijdens en na de shoot de Algemene Voorwaarden van toepassing. Ook op de foto’s die geleverd worden, zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

AUTEURSRECHT & PUBLICATIE
Auteursrecht, ook wel copyright, zorgt ervoor dat niemand mijn foto’s zomaar mag gebruiken. Alleen de maker van de foto’s -ik in dit geval- beslist wie en waar de foto’s worden gebruikt. Hierbij heb ik het recht om mijn werk te publiceren op bijvoorbeeld mijn website, social media, bij fotowedstrijden of als drukwerk. Wil je jouw foto’s liever voor jezelf houden? Dan kan je dit aangeven op de vragenlijst die voorafgaand aan de shoot via de mail wordt verstuurd. Als laatste kan ik niet voorkomen of controleren dat derden (ongeoorloofd) gebruik maken van mijn foto’s. Hier kan ik dan ook niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Natuurlijk heb jij als klant ook het recht de foto’s te gebruiken voor afdrukken, social media, etc. Wel zitten hier een paar belangrijke regels aan verbonden: De foto’s mogen bij online gebruik niet worden bewerkt of bijgesneden. Ik besteed veel tijd aan de nabewerking, dus het zou zonde zijn als mijn foto vervolgens wordt bewerkt en niet meer ‘herkenbaar’ is als mijn werk. Daarnaast zou het super fijn zijn als mijn account (@samanthasmitfotografie) wordt genoemd bij gebruik op social media.

SCHENDING VAN HET AUTEURSRECHT
Wanneer mijn foto’s buiten overeenkomst worden gebruikt, zal dit worden beschouwd als schending van het auteursrecht. Zo mogen er geen foto’s worden gebruikt zonder eerst de betaling te voldoen. Ook foto’s met watermerk plaatsen -dit betekent dat ze dus niet zijn afgenomen- is niet toegestaan. Bij schending van het auteursrecht, heb ik het recht om een vergoeding te vragen ter hoogte van het tarief van de volledige shoot.

TARIEVEN EN REISKOSTEN
Omdat ik een kleine onderneming ben, maak ik gebruik van de Kleine Ondernemingsregeling (KOR). Hierdoor hoef ik geen BTW af te dragen en dus ook niet te vragen. Bij de tarieven op de website komt dus geen BTW meer om de hoek kijken! Wel is er sprake van reiskosten: Binnen een straal van 10km zijn de reiskosten gratis. Hierbuiten betaal je €0,30 per km vanaf 2352BA, Leiderdorp.

BEVESTIGING EN BETALING
Om jouw datum en shoot vast te leggen, vraag ik een aanbetaling van 25%. Wanneer de betaling is voldaan, ben je zeker van jouw plekje in mijn agenda! Natuurlijk hou ik jouw datum tot de betaling is voldaan gewoon voor je vast. Wel vraag ik de betaling te voldoen binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur.

Na de shoot ben je natuurlijk benieuwd naar jouw foto’s. Daarom lever ik binnen een week een preview. Hierbij ontvang je de restfactuur met hierin de overige 75% van de betaling en de reiskosten.

 

WIJZIGINGEN
Heb je pakket small gekozen en ben je zo enthousiast dat je graag alle foto’s bij wil kopen? Dat kan! Op basis van mijn reguliere tarieven kan je een upgrade maken en alle foto’s uit de galerij ontvangen. Ook is het mogelijk om een album bij te kopen. Een album heeft een vaste prijs, te vinden op mijn website www.samanthasmitfotografie.nl
Eventuele upgrades worden pas vrijgegeven na betaling van de extra kosten. Dit kan via een factuur, maar ook via een betaalverzoek.

ANNULERING
Het kan natuurlijk zomaar zijn dat de shoot geannuleerd moet worden. Helaas heb ik jouw datum wel vrij moeten houden en zit er ook tijd in het contact en in de voorbereiding van de shoot. Daarom zal de aanbetaling van 25% niet worden teruggestort op jouw rekening. Dit om de geïnvesteerde tijd en de vrijgehouden datum te vergoeden.  

 

VERPLAATSEN BIJ SLECHT WEER OF ANDERE OMSTANDIGHEDEN
Fotoshoots op een buitenlocatie
Helaas is mooi weer nooit gegarandeerd in Nederland. Mocht het echt slecht weer worden, zal in overleg een nieuwe datum worden gekozen. Voorafgaand aan de shoot, heb ik altijd contact met mijn klanten. We zullen de dag van tevoren of wanneer nodig de dag zelf beslissen of de shoot door kan gaan.

Lifestyle fotografie bij de klant thuis
Kom ik bij jou thuis fotograferen? Dan ben ik afhankelijk van het licht dat naar binnen valt. Wanneer het buiten heel bewolkt en donker is, kan dat zorgen voor weinig licht in huis. Hierdoor zal er ruis ontstaan op de foto, wat bij vergrotingen soms niet gewenst is. Om tot het mooiste resultaat te komen, is het soms nodig de shoot te verplaatsen wanneer het een echt donkere dag is. In overleg kiezen we dan een nieuwe datum op korte termijn.

Ziekte en andere onvoorziene omstandigheden
Wanneer je ziek bent op de dag van de shoot, kan je daar natuurlijk niets aan doen. De shoot zal dan ook kosteloos worden verplaatst. Wel moet ik dit op tijd weten, dus niet een half uur voor de shoot. Omgekeerd kan het ook voorkomen dat ik ziek ben op de dag van de shoot. Mocht dit het geval zijn, zal ik het zo snel mogelijk laten weten en verplaatsen we de shoot.

LEVERING
Ik selecteer en bewerk de foto’s naar eigen inzicht en stijl. Dit betekent dat ik altijd in mijn eigen stijl bewerk en de foto’s zullen zowel in zwart-wit als in kleur worden geleverd. Na de shoot probeer ik zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 1 week, een preview te leveren. De preview zal in een beveiligde galerij worden geleverd. Binnen drie weken na levering van de preview, zullen alle foto’s in de galerij komen te staan. In principe lever ik alle foto’s. Heb je het basic pakket gekozen? Dan kan je na betaling direct de foto’s vanuit de galerij downloaden. Heb je gekozen voor een kleiner pakket? Dan zullen de foto’s een watermerk bevatten, totdat er een keuze is gemaakt voor het aantal afgenomen foto’s. De gekozen foto’s zullen in een nieuwe galerij, zonder watermerk worden geleverd.

De foto’s zijn te downloaden via de galerij, maar worden ook gestuurd via WeTransfer. Wat is het verschil? Via de galerij download je de foto’s op webformaat. Perfect om te gebruiken op facebook of instagram! Maak geen screenshots van de foto’s, dit komt de kwaliteit namelijk niet ten goede. Via de WeTransfer-link download je alle foto’s in één keer, op origineel formaat. Dit is handig voor wanneer je de foto’s wil afdrukken. Zo weet je zeker dat er geen kwaliteitsverlies zal plaatsvinden.

Onbewerkte foto’s worden nooit geleverd. Wel bewaar ik jouw foto’s voor minimaal twee jaar. Mocht je computer/harde schijf crashen, kan je ze tot twee jaar na jouw shoot dus nog opvragen.

 

KLACHTEN
Ben je niet tevreden met de geleverde dienst/producten? Dat vind ik heel vervelend om te horen. Natuurlijk wil ik samen met jou kijken naar wat de klacht is en wat hieraan gedaan kan worden. Heb je een klacht, dan ontvang ik deze graag binnen 10 dagen via Whatsapp of via de mail. Wanneer ik achter mijn dienst/product sta, ben ik niet verplicht deze opnieuw te leveren zolang het in één lijn staat met de informatie en voorbeelden op mijn website www.samanthasmitfotografie.nl

 

AANSPRAKELIJKHEID
Er kan altijd wat gebeuren tijdens een shoot, al gaan we daar natuurlijk niet vanuit. Mocht er toch onverhoopt iets gebeuren, kan mijn bedrijf hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. 


 

Soms is het nodig de Algemene Voorwaarden aan te passen of bij te stellen. Hier heb ik dan ook het recht op. Mochten er vragen zijn, kan je deze mailen naar samanthasmitfotografie@hotmail.com

PRIVACYVERKLARING

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Nu alles digitaal gaat, worden bepaalde gegevens van jou opgeslagen en/of bijgehouden. Natuurlijk is jouw privacy van groot belang. Hieronder kan je vinden welke gegevens van jou worden bijgehouden en waarom.

Contactgegevens:
Samantha Smit
www.samanthasmitfotografie.nl
Leidsedreef 65
2352BA Leiderdorp
+31611506710
KVK: 73993131

Persoonsgegevens
Wanneer je een shoot bij mij boekt, heb ik bepaalde gegevens nodig. Zonder naam en adres kan ik immers niet langskomen om de foto’s te maken! Onderstaand een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt en waar deze voor worden gebruikt.

Naam en e-mailadres
Bij het invullen van het contactformulier worden jouw naam en e-mailadres gevraagd. Zo kan ik jouw mailtje persoonlijk beantwoorden. Jouw naam en e-mailadres worden ook gebruikt voor het opstellen en verzenden van de factuur en de informatiemail.

 

Adresgegevens
Jouw adresgegevens heb ik nodig voor het adresseren van de factuur. Ook gebruik ik jouw adres wanneer de shoot thuis plaatsvindt. Heb je een album besteld? Dan zal deze worden verstuurd naar het opgegeven adres.

 

Telefoonnummer
Communicatie is belangrijk, zowel voor als na de shoot. Daarom wordt jouw telefoonnummer gevraagd. Mochten er vragen zijn of mochten er plots wijzigingen plaatsvinden, kan via Whatsapp of een belletje makkelijk contact worden opgenomen.
 
Foto’s gemaakt tijdens de shoot
Uit jouw shoot komt een product: de foto’s. Deze zullen worden opgeslagen op twee harde schijven. Ook zullen de foto’s voor onbepaalde tijd in een beveiligde galerij staan. Heb je toestemming gegeven voor gebruik op social media/website, zouden jouw foto’s ook te zien kunnen zijn op website of social media.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
Minderjarigen kunnen zonder toestemming van een ouder/verzorger geen gebruik maken van mijn diensten. Online kan ik natuurlijk niet controleren of een bezoeker van mijn website ouder is dan 16 jaar. Mijn intentie is om geen online gegevens te verzamelen van bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, maar dit kan ik niet voorkomen. Mocht het zo zijn dat er, zonder ouderlijke toestemming, wel persoonlijke gegevens zijn verzameld over een minderjarige, kan je contact opnemen met samanthasmitfotografie@hotmail.com. De informatie zal dan worden verwijderd.

Onder bijzondere persoonsgegevens vallen ook de gemaakte foto’s tijdens een shoot. Voorafgaand zal er expliciet toestemming worden gevraagd voor het delen van jouw foto’s. Mocht je niet willen dat er foto’s worden gedeeld, kan je dit aangeven.

 

Wil je de betreffende gegevens liever niet delen? Geen probleem. Helaas zijn de gegevens wel noodzakelijk voor het uitvoeren van mijn diensten en het afleveren van mijn producten. Het niet delen van de gegevens zal in dit geval dus betekenen dat er geen shoot kan worden afgenomen.

 

Verwerking persoonsgegevens
Na het invullen van het contactformulier of het toestemmingsformulier, komt deze direct in zowel de inbox van mijn website als de inbox van mijn mail. Beiden zijn alleen toegankelijk door mij. Alle gegevens bij elkaar vormen een klantbestand, welke ik nodig heb voor mijn administratie. De gegevens zullen in ieder geval een jaar worden opgeslagen in mijn mailbox. Bescherming van jouw gegevens vindt plaats door een sterk WiFi-wachtwoord, een wachtwoord op mijn computers en natuurlijk een wachtwoord op zowel mijn mail als de inlog van mijn website. Mocht er toestemming zijn voor het delen van beelden op de website, zullen deze worden geplaatst in een blog. Hier worden nooit achternamen gebruikt! Mocht er bezwaar zijn tegen het gebruik van voornamen, laat dit dan tijdig weten.

Bovenstaande gegevens worden in principe niet gedeeld, behalve als het noodzakelijk is voor de uitvoering van onze samenwerking of bij wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in opdracht van mij, sluit ik een verwerkingsovereenkomst om te zorgen voor een eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van gegevens.

Voor de Belastingdienst ben ik verplicht alle basisgegevens voor mijn administratie 7 jaar te bewaren. Jouw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan nodig.

Gemaakte foto’s tijdens een shoot worden met toestemming voor onbepaalde tijd op mijn website (www.samanthasmitfotografie.nl) geplaatst. Daarnaast bewaar ik alle foto’s minimaal 2 jaar op twee verschillende harde schijven. Op deze manier kan ik zelf de foto’s gemakkelijk terugvinden en ook kan de klant op deze manier gebruik maken van een back-up, mochten foto’s onbedoeld kwijt raken.

Samengevat worden jouw persoonsgegevens gebruikt voor de volgende doelen:

  • Het contact voor- en na de shoot.

  • Het afhandelen van de betaling.

  • Het informeren over eventuele wijzigingen van diensten en producten.

  • Het afleveren van goederen.

  • Wettelijk verplichte administratie.

  • Het informeren van anderen over mijn diensten door gebruik van foto’s op website en/of social media.

 

Geautomatiseerde besluitvorming
Al het contact dat je met mij hebt, is persoonlijk. Belangrijke besluiten worden dan ook door mij gemaakt, niet door geautomatiseerde verwerkingen zoals computerprogramma's. Natuurlijk maak ik wel gebruik van bepaalde computerprogramma's en -systemen, zoals voor de fotobewerking of voor mijn website. Onderstaand een overzicht van de programma's en systemen die ik gebruik:

  • Wix (www.wix.com) voor gebruik van de website van Samantha Smit Fotografie

  • Strato voor de domeinnaam ‘www.samanthasmitfotografie.nl’

  • Outlook voor het mailcontact over de diensten van Samantha Smit Fotografie

  • Adobe Lightroom voor het verwerken van de foto’s gemaakt door Samantha Smit Fotografie

  • Microsoft Office Word & Excel voor het bijhouden van administratie

  • Moneybird voor het bijhouden van de uren en de administratie

  • Foto’s en contactgegevens worden opgeslagen op een harde schijf die alleen toegankelijk is voor Samantha Smit Fotografie

  • Pixieset (www.pixieset.com) voor het ontwerpen en leveren van de online galerij

Delen van persoonsgegevens
Jouw persoonsgegevens zijn bij mij in goede handen. In principe deel ik hier over niets: Alleen wanneer dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst of wanneer ik hiertoe wettelijk word verplicht.

 

Cookies en vergelijkbare technieken
Mijn website, maar ook mijn Instagram en Facebook maken gebruik van cookies. Van Facebook en Instagram wist je dit waarschijnlijk al. Mijn website maakt gebruik van functionele en analytische cookies. De functionele cookies zorgen ervoor dat mijn website goed werkt. De analytische cookies zorgen ervoor dat ik inzicht heb in bijvoorbeeld bezoekersstatistieken.

 

Welke rechten heb ik?; Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Wanneer gewenst, kan je jouw persoonsgegevens inzien, aanpassen of verwijderen. Ook kan je bezwaar maken tegen de gegevensverwerking of jouw toestemming voor gegevensverwerking intrekken. Ook heb je recht op zogeheten gegevensoverdraagbaarheid. Dit betekent dat je mij kan vragen om de persoonsgegevens die ik van jou heb, door te sturen naar jou of naar een door jou genoemde organisatie.
 

Een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens, verzoek tot intrekking van toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar samanthasmitfotografie@hotmail.com. Natuurlijk wil ik wel zeker weten dat een dergelijke aanvraag door jou zelf is gedaan. Daarom vraag ik bij een dergelijke aanvraag een kopie van jouw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart.
 

Als laatste wil ik jou graag wijzen op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Hoe ik jouw persoonsgegevens beveilig
Zoals eerder benoemd, belanden jouw gegevens alleen bij mij. Ik deel deze verder niet en foto's worden alleen met toestemming gebruikt. Mocht het nodig zijn, zal ik natuurlijk passende maatregelen nemen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Mocht je de indruk hebben dat jouw gegevens niet goed zijn beveiligd of dat er sprake is van misbruik, neem dan contact op via samanthasmitfotografie@hotmail.com

MENU

CONTACT

Home

Over mij

Portfolio

Tarieven

Contact 

Blog

Samantha Smit

Samanthasmitfotografie@hotmail.com

06-11 50 67 10

KVK: 73993131

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

© 2021 | Alle rechten voorbehouden | Samantha Smit Fotografie | Ontwerp & realisatie door Spring Studio | Privacy & algemene voorwaarden